Съдии от Чехия и Франция ще ръководят утрешните гостувания на Лудогорец и ЦСКА в Лига Европа.

Чешкият арбитър Павел Орел ще свири мача от петия кръг в група "J" на турнира Лига Европа между Роял Антверп (Белгия) и Лудогорец (България). Срещата е утре от 19.55 часа българско време на стадион "Бозуил".

32-годишният Орел е един от най-изявените чешки съдии, а лудогорци имат добри спомени от него, след като им беше главен съдия на 1 август 2018 година при убедителната победа над Валур (Исландия) с 4:0 във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Павел Орел е ръководил и един мач на младежите на България до 21 години при гостуване в Черна гора, завършило 0:0. Петер Блажей и Камил Хайек, също от Чехия, ще бъдат помощници. Четвърти съдия е Бартош Франковски от Полша.

43-годишният Амаури Делеру ще ръководи предпоследния мач на ЦСКА в груповата фаза на турнира Лига Европа. "Армейците" гостуват на румънския ЧФР Клуж в група "А" утре от 22.00 часа на стадион "Д-р Константин Радулеску".

Амаури Делеру ръководи мач миналата година на ЦСКА в същия турнир, при поражението с 0:1 от украинския Зоря (Луганск). Иначе Делеру е един от опитните и добри съдии във Франция, като през миналата година ръководи финала за Купата на Франция, на който Пари Сен Жермен оформи требъла си на местна сцена.

Той е доцент по физическо възпитание и спорт и в момента преподава в Университета в Бордо, а в свободното си време помага с каквото може на клуба от седма лига Сен Север. Помощници на Делеру ще бъдат Бенжамен Паже и Орелиен Дрюе, а четвърти съдия е Микаел Лесаж.