Юнус Санкаре ще пропусне дербито с "Левски", макар и да поднесе извинение на Бруно Акрапович и съотборниците си за поредното нацупване, пише "Монитор".

Той е един от най-скъпо платените играчи в отбора, но на „Армията“ са доказали, че умеят да се справят дори и с най-вироглавите си футболисти в подобни моменти.

Санкцията ще е възпитателна, след като той за пореден път показа рогата си и не поздрави умишлено треньора си след смяната срещу "Ботев" (Враца).

Акрапович заяви след срещата, че това неуважение не е към него, а към институцията ЦСКА и много бързо може да го излекува. Очаква се Бруно да пропусне името му в групата за мача. Още повече, че Юнус има минимален принос за победите в последните мачове.

Възможно е също атакуващият халф с корени от Сенегал да е загубил вече интерес към представянето си с „червената“ фланелка след края на участието в Лига Европа. Евромачовете са притегателна сила за футболистите, които са дошли у нас от добрите първенства на Стария континент.

Битките от Първа лига не им се виждат особено привлекателни, въпреки че в петък освен за точки, ЦСКА ще се опита да вземе и историческа победа с голям резултат над „сините“. В Борисовата градина се надяват, че Санкаре ще успее да изчисти главата си и разбере, че няма право на подобни жестове през пролетта, когато предстои битка за титлата.

Освен това липсата му няма да се отрази срещу „сините“, защото лесно може да бъде заменен в схемата на Акрапович от Енрике Рафаел или Георги Йомов.