Сензацията в Югоизточната Трета лига - отборът на Извор (Горски Извор) започна зимната си подготовка. Старши треньорът Живко Желев изведе на терена група от 25 футболисти, като няма напуснали в сравнение с групата от есента. Единственото ново попълнение пък е нападателят Атанас Велев, който идва от Хебър (Пазарджик).

Първата контрола на отбора още тази седмица - в събота срещу втородивизионния Струмска слава (Радомир) в София. Следват до края на подготвителния период контроли с Родопа (Смолян), Розова долина (Казанлък) и със Спартак (Пловдив). Може да се организира и още една проверка, но ако такова нещо не се случи, то ще бъде запълнено времето с двустранна игра.

След 20-и януари е планиран и лагер в Хасковските минерални бани, който ще продължи седмица.

"Тръгнахме от областната група, но отборът е много добре организиран. При нас най-важното е колектива и атмосферата в съблекалнята. Но нищо нямаше да се случи без ентусиазма, енергията и подкрепата във всяко отношение от президента на клуба и основен двигател на клуба Желязко Вълчев", разказва най-опитният футболист във ФК Извор Недялко Хубенов.

41-годишният полузащитник е бил шампион на България с Локомотив (Пловдив) и е важна част от екипа. Много енергия влага и треньорът Живко Желев, който също за първи път работи така сериозно в мъжкия футбол. Преди това Желев има сериозен опит в частната детско-юношеска школа Респект (Хасково), където се е занимавал с подрастващи.

"По принцип 90 процента от играчите ни работят във фирмата-спонсор "Саяна". И то работят реално, а не само да се водят по документи. Имали сме случаи момчетата са на работа до 13.00 часа, а в 18.00 имаме мач и те идват от работа, играят и след това се прибират, разказва още Хубенов.

Клубът ще смени името си от новия сезон и ще се казва ФК "Саяна", което е логично с оглед на инвестциите на компанията във футболния клуб.

Подобренията по базата продължават. Всичко това се оценява от почитателите на футболната игра и трибуните започват все повече да се пълнят от мач на мач. Село Горски Извор е на 12 километра от Хасково и на толкова от Димитровград, което способства за лесната комуникация.