През тази седмица Левски ще финализира привличането на две попълнения, твърди „Тема спорт“. Такива уверения е получил треньорът Славиша Стоянович от собственика на сините Наско Сираков.

В момента шефът прави всичко възможно по най-бързия начин да осигури на специалиста нужните му попълнения. Най-близо до трансфер при сините е чуждестранен централен защитник. Ако всичко по преговорите е наред, той би трябвало да се обвърже с клуба днес или утре.

Левски се доближава и до подпис с краен бранител. За такъв от „Герена“ отново оглеждат чуждестранния пазар. Засега в плановете на Стоянович не влиза привличането на българин.

Левски разполага с ограничен бюджет и засега селекцията върви бавно. Сините продадоха бразилеца Паулиньо, който получаваше по 25 хиляди евро заплата. Сега в това месечно възнаграждение те ще трябва да вместят няколко нови.

Стоянович настоява за още четири, а не само за две попълнения. След като бъдат взети централен защитник и бек, сърбинът със словенски паспорт иска още един краен защитник, както и офанзивен халф. Причината е, че не се знае кога ще може да ползва близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които се възстановяват от контузии.

Ако Левски продаде Найджъл Робърта, може да се наложи и взимането на още един нападател. Засега обаче от „Герена“ не се оглеждат за такъв. Причината е, че нидерландецьт по-скоро ще остане в състава за пролетния полусезон. Към него интерес има от Динамо Загреб. Хърватите обаче искат играча под наем, а сините са склонни единствено на продажба.

До момента Левски привлече двама нови. Това са вратарят Звонимир Микулич и централният защитник Ребин Сулака. Те пристигнаха в тима като свободни агенти. Хърватският страж пази и в двете контроли до момента.

Срещу Домжале (1:2) носеше вина и за двете попадения. Срещу Подбешкидзе обаче направи силен мач. През втората част на спаринга с поляците се включи и Сулака, които действа стабилно.