Арда се изкачи на трето място в класирането на Първа лига, след като победи с 3:2 Ботев Враца като домакин. Тимът от Кърджали е само на точка от втория ЦСКА, както и на седем от лидера в първенството Лудогорец Разград.

Защитникът Аласан Н'Диайе се превърна в антигерой за гостите и бе замесен във всеки проблем на старта. Той първо загуби топката срещу Жуниньо и играчът на домакините се разписа за 1:0 в четвъртата минута, а в 29-та изпусна Пламен Крумов при центриране и защитникът бе точен с глава за 2:0. Това обаче не бе всичко, защото Н'Диайе си изкара втори жълт картон шест минути по-късно и остави Ботев с човек по-малко.

Второто полувреме бе по-спокойно в началото, но в самия край се разрази истинска драма. Арда допусна грешка в защита в 76-та минута и Даниел Генов намали, а само пет по-късно Ботев вкара и изравнителен гол. Чавдар Ивайлов бе точен за 2:2 и врачаните бяха на път да измъкнат точка с човек по-малко, информира БНР.

Арда обаче не се отказа от преследване на трети гол. Спас Делев пропусна добро положение в атаката преди втория гол за Ботев, но се поправи в 85-ата минута. Бърза контра на домакините премина през двама души в наказателното поле и в крайна сметка топката стигна до бившия нападател на ЦСКА, който преодоля Красимир Костов със силен удар за 3:2.

Ботев получи шанс да изравни с последното докосване в мача, но Иван Караджов спаси шут на Даниел Генов от границата на наказателното поле. Така врачаните останаха на 11-о място и на две точки от десетия Монтана.