Треньорът на Арда Николай Киров прие спокойно загубата с 2:3 от Слави на "Овча купел".

"Допуснахме твърде много голове в нашата врата в ситуации, в които изнасяме топката. Говорихме през седмицата, че е важна дълбочината. През второто полувреме направихме точно обратното и давахме предимството на съперника. Мисля, че създадохме ситуации, вкарахме два гола, но когато допускаш три, няма как да спечелиш", започна Киров.

"Не мисля, че нямаме концентрация. При 2:1 имахме двама футболисти срещу вратаря и трябваше да вкараме трети гол, но по-важното е да правим това, което тренираме. Търсим конкуренцията в предни позиции и сега имаме контузен, заради което игра Тонислав. Там нямаме такова разнообразие, но е хубаво, когато влезеш и отбележиш гол и дано повлияе на неговото самочувствие. Делев има проблем през цялата седмица".

"Рано или късно знаехме, че ще загубим. Сега трябва да направим изводите. Трябва да правим това, което тренираме. Това ми е желанието, а не да ни води играта и да меним поведението си на терена спрямо противника. В зависимост от това какви проблеми имаме сега ще видим за мача за Купата".

"Ще видим кои са най-здрави. Това е по-специфичен двубой, тъй като нямаш право на грешка и нека да видим състоянието на играчите и да знаем как да се противопоставим на отбора на Етър. Няма значение в течение на първенството. Етър се представя добре в последните два мача и няма как да си позволим подценяване", завърши Николай Киров.