„Берое“ и „Локомотив“ (Пловдив) не се победиха в среща от XXI кръг на шампионата. Двата тима спечелиха по една точка след равенство 1:1.

„Зелено-белите“ започнаха много добре мача и успяха да поведат в резултата в 32-та минута чрез Мартин Камбуров, който реализира за 249-ти път в елита. Парвиз Умарбаев възстанови равенството в 77-та минута на срещата.

До края на мача и двата тима можеха да вземат победата, но в крайна сметка не се стигна до нов гол.


„Берое“ започна активно срещата в началните минути и пробва две центрирания чрез Фуртадо, но не се стигна до опасност пред Пиргов. Цветков стреля силно от около 25 м в 30-та минута, но топката излезе в корнер след рикошет в Алмейда.

Минута след това Макоута проби в пеналта и бе съборен от Парвиз Умарбаев, а реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Мартин Камбуров, който прати топката в мрежата за 0:1.

Домакините атакуваха в следващите минути и се опитаха да установят натиск пред вратата на „Берое“, но не успяха той да бъде траен и да застрашат Ганев. До края на полувремето нямаше сериозни опасности и двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина за „Берое“.

Три минути след подновяване на играта домакините организираха бърза атака, при която Карагерен нахлу в пеналта, пробва удар, който бе блокиран.

Топката попадна в Минчев, който също се опита да стреля на два пъти, но Фуртадо се намеси. В крайна сметка нападателят на „Локомотив“ отправи точен изстрел, но Ганев се намеси.

Домакините също получиха право да изпълнят дузпа в 76-та минута, когато Илич проби в пеналта и падна след съприкосновение с Октавио. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, който стреля в средата на вратата и „Локомотив“ изравни – 1:1.

Макоута центрира много остро и опасно в 80-та минута, а Фал и Хасани се разминаха на сантиметри с топката пред голлинията. Три минути след това Цветанов центрира опасно в пеналта, а там Илич имаше шанс да прати топката в мрежата, но Ганев се намеси.

Четири минути преди края на срещата Гуертас получи от Цветанов и стреля от малкото наказателно поле, но топката срещна напречната греда.

В последната минута на срещата Хасани центрира в пеналта, а Фал игра с глава. Пиргов обаче успя да спаси. Това бе всичко в мача и двата тима завършиха с равенство – 1:1.

„Локомотив“ (Пловдив) – „Берое“ 1:1

Голмайстори: 

0:1 Мартин Камбуров 32′
1:1 Парвиз Умарбаев 77′

„Локомотив“: 1. Илко Пиргов (к), 5. Дейвид Малембана, 61. Диниш Алмейда, 4. Кристиян Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев (80′- 23. Кристофър Гуертас), 7. Момчил Цветанов (87′- 11. Конар Руан), 9. Бирсент Карагерен (69′- 44. Николай Николаев), 16. Лукас Салинас, 6. Кристиян Илич, 10. Георги Минчев

„Берое“: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 18. Илиас Хасани, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио (81′- 73. Иван Минчев), 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 91. Мартин Камбуров (к) 73′- 9. Кукула)