Етър и Ботев Пловдив дадоха началото на 22-рия кръг в елитното ни футболно първенство с равенство без голове - 0:0. Домакините имаха доста положения на своя стадион “Ивайло” във Велико Търново, но така и не успяха да пратят топката в мрежата на Пловдивчани.

Те пък ще бъдат без Димитър Тонев и Атанас Илиев в следващия си мач, тъй като и двамата получиха жълт картон, който им е пети от началото на сезона. По-лошото за Илиев е, че в края на мача получи аркада след силен удар с лакът и бе откаран с линейка до близката болница.

Със спечелената точка Етър не успя да се отлепи от дъното и с актив от 17 точки е на последното 14-то място в класирането. Пред “болярите” са тимовете на Монтана (18), Ботев Враца (18) и Славия (19), които имат мач по-малко. Ботев Пловдив е на 10-та позиция с 21 точки.

Двубоят започна равностойно, а първото по-сериозно положение бе за Ботев. В 12-та минута пловдивчани организираха прекрасна контраатака, при която Маркиньос изведе Атанас Илиев на чиста позиция. Новият национал опита силен удар с левия си крак от границата на наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

До края на полувремето домакините създадоха няколко прекрасни положения, но така и не успяха да ги реализират. В 30-та минута Миси Мезу изведе Кнежевич сам в наказателното поле и халфът стреля силно по диагонала. Георги Аргилаши показа прекрасен рефлекс и отрази.

Ботев опита отново с контраатака да накаже домакините и малко след това Току опита да изведе Маркиньос сам срещу Христо Иванов. Първото докосване на бразилеца обаче не бе добро и вратарят на Етър излезе и хвана топката.

Миси Мезу и Преслав Боруков пък пропуснаха идентични положения пред другата врата. И в двата случая Здравко Илиев достави прекрасни центрирания от дясното крило, но нападателите на Етър не успяха да нанесат точни удари с глава.

По-добрата игра на Етър продължи и след почивката и в 53-та минута Здравко Илиев отправи страхотен далечен удар, но и Аргилашки показа класа и изби.

Малко след това Кольо Станев се възползва от разбъркване в наказателното поле не Ботев и недостатъчно добре изчистена топка, за да я намери от въздуха. Тя обаче мина на сантиметри от гредата. Малко след това и Кнежевич отправи неточен удар.

До края “болярите” търсеха всячески гола, но Боруков, Мелчев и Милчо Ангелов не успяха да се възползват от грешки в противниковата защита.

Етър - Ботев Пловдив 0:0

Етър: Хр. Иванов, Илиев, Крачунов, М. Иванов, Хубчев, Кнежевич, Мечев (82 - Пехливанов), Кацаров, Станев (89 - Айви), Мезу, Боруков (82 - Алдаир)

Ботев Пловдив: Аргилашки, Конате, Янсон, Генев, Филипов, Рабей, Тонев (79 - Сисе), Еспиноса (41 - Шоколаров), Маркиньос, Току, Илиев (90 - Джонатан)