Локомотив Пловдив трепери сериозно за лиценза си за следващия сезон. Крайният срок за подаване на документи е 31 март, а към днешна дата тези на „черно-белите“ никак не са изрядни, пише „Тема Спорт“.

Клубът има дълг от близо 190 000 лева към НАП. От „Лаута“ вече обявиха кампания за набиране на средства, като пуснаха банкова сметка. До момента феновете са събрали над 10 бона, което е твърде малко. Не е никак розово и положението със заплатите на играчи и треньори.

На 20 март е станало дължимо и възнаграждението за месец февруари. „Смърфовете“ не са получавали заплати от декември, което също може да натежи за лиценза. Отделно собственикът Христо Крушарски дължи премии и разходи за квартири на някои от играчите.

Босът не се е мяркал от доста време пред отбора, като не ходел и на мачовете. Възможно е на „Лаута“ да имат и други задължения, които да окажат влияние при лицензирането. В Локомотив имат 10 дни, за да покрият всички задължения, касаещи професионалния статут на клуба, който трябва да заяви и евролиценз.