Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира днешната пресконференция на Петър Величков, в която бизнесменът афишира амбициите си да управлява българския футбол заедно с Димитър Бербатов.

Ето какво сподели Венци Стефанов пред "Спортал".

"Петър Величков е интелигентен човек и очаквах да излезе с нещо по-оригинално. Аз казвам нещата с истинските им имена! Естествено, че има значение какво персонално си направил във футбола, какво си дал".

"Уважавам Петър Величков като бизнесмен и личност, имали сме допирни точки и в бизнеса извън футбола, но в случая е тръгнал да става президент на БФС. Казах вече да не слагат тигана, докато рибата е още в морето".

"Какъв началник би могъл да бъде Бербатов, който се отказа от националния отбор в разцвета на силите си, защото Лечков го засегнал с някакво изказване. Вземи си куклите, дай си ми парцалките! Ако стане президент на БФС и му скочат няколко от президентите на клубове, какво ще прави?! Ще сложи катинара в Бояна и ще се разсърди ли? Той как я мисли!"

"Понеже Петър Величков казва да сме седнели с калкулаторите, да му кажа, че ние и наум можем да сметнем сумата, която сме вложили във футбола. Гарантирам обаче, че всички ние - аз и Младен Михалев, Гришата, Кирил Домусчиев, Стойне, Найденов, Крушарски и всички останали, за които се сещате, сме на загуба. Това е, братче!"

"Правим го от любов към футбола и заради децата. Това е. С такива хора мога да седна като равен с равен и да дискутирам. А какво е дал Бербатов? Христо Порточанов какво е дал? Нищо! Само премии е взимал. На държавната трапеза е лесно! Тръгнал и той да оправя футбола!".