Националният ни отбор по футбол загуби още три позиции в ранглистата на ФИФА и вече е на 71-та. Нашите започнаха годината на 68-ма позиция, но след загубите от Швейцария (1:3) и Италия (0:2) и равенството 0:0 със Северна Ирландия в Група С на световните квалификации се сринаха с още три места.

Задминават ни Ирак, Салвадор и Канада, които са точно преди България, а зад нас са Гвинея и Кабо Верде. Един от нашите съперници в квалификациите - Италия, демонстрира сериозен скок и напредна от 10-о на 7-о място. Другият отбор, който бележи сериозен ръст, е Дания - също с три победи в трите си мача. Тимът влезе в топ 10, след като беше 12-и преди месец. Няма промени в първите 6 отбора, като на върха си остава Белгия, пред Франция и  Бразилия.

Сериозният отбор на Швейцария скочи с 3 позиции нагоре и вече заема 13-о място. Северна Ирландия пък слезе с три стъпки надолу и се нарежда на 48-о място. Литва е на 134-о място, или с пет по-ниско от февруарското подреждане, като имат 1114 точки. Националния ни отбор в следващия си мач играе контрола срещу Словакия, която е планирана на 1-и юни. В момента словаците заемат 36-о място в подреждането на ФИФА.