Изпълнителният директор на Ботев Пловдив - Даниел Сереидо, е категоричен, че системата ВАР трябва да бъде въведена навсякъде, а не само за плейофите в първата шестица.

"Не мога да обвинявам съдиите, че нямат подходящата подготовка. Всички правят грешки. Щом не ги правят нарочно, ние разбираме, че са възможни грешки. Не мисля, че тези решения бяха нарочно свирени по този начин. Това, което също виждам е, че никой не предоставя на съдиите правилните инструменти за подобряване на представянето им", коментира Сереидо пред trafficnews.

"Трябва да се разработи стратегия за съдиите, за школите и за българския футбол като цяло. В противен случай не можем да очакваме нищо друго освен посредственост. Мисля, че ВАР е полезен инструмент, но трябва да се използва по неутрален начин и от професионалисти. Необходимо е да се говори с другите европейски лиги, които вече са внедрили системата и да се поучим от грешките, които са направили. 

ВАР трябва да бъде инструмент за подобряване на справедливостта по време на мачовете. Трябва да сме много ясни кога да го използваме и как да го използваме и трябва да съобщим това ясно на професионалистите и на феновете. Мисля, че е пълна грешка да се прилага ВАР само в първата шестица", сподели още испанецът.

"Защо само най-добрите шест отбора ще имат право да използват системата и с какво са повече от останалите клубове? Играем в едно и също първенство, но с различни правила в зависимост от отборите? Не може да се прилагат различни правила в едно и също първенство. Вероятно е много по-важно за някои от отборите на по-ниските позиции, отколкото за най-добрите да разполагат с този инструмент", завърши изпълнителният директор на Ботев Пловдив.