ЦСКА 1948 победи с 1:0 Локомотив Пловдив и си гарантира място в Топ 6 за плейофите на efbet Лига.

Успехът за дебютанта в елита донесе Ивайло Чочев с гол в 55-ата минута. Националът се разписа след асистенция от корнер на Георги Русев. През първото полувреме попадение на Чочев беше отменено за засада. В 76-ата минута Димитър Илиев изпусна дузпа за гостите. 

Така "червените" събраха 38 точки и се изкачиха на 5-то място, с точка повече от Берое. "Черно-белите" остават на 2-ра позиция с 52 пункта, на 9 зад лидера Лудогорец, който е с мач по-малко, и две пред ЦСКА.


Мачът започна много добре за ЦСКА 1948 и още в 8-ата минута Георги Русев пропусна да открие резултата, след като беше изпреварен от вратаря. В 24-ата гол на Ивайло Чочев беше отменен заради засада.

До края на полувремето Локомотив пое контрола и на няколко пъти стреля опасно към вратата на домакините, но така и не успя да стигне до гол.

Десет минути след почивката ЦСКА 1948 поведе с попадение с глава на Ивайло Чочев. Тогава Русев центрира от корнер, националът остана непокрит в наказателното поле и не сбърка за 1:0!.

Четвърт час преди края на срещата пловдивчани получиха дузпа за нарушение срещу Димитър Илиев. Самият той застана зад топката, но стреля в гредата. До края на мача Умарбаев и Минчев опитаха да променят резултата, но не успяха и ЦСКА 1948 спечели с 1:0.

"Получи се равностоен двубой. Изключително важен мач с оглед класирането в горната част на efbet Лига. Локо (Пловдив) е сериозен отбор - седем месеца нямаха загуба. Момчетата направиха ного добър мач. Победата е заслужена", заяви Тодор Киселичков, който временно води ЦСКА 1948.
 
"Доволен съм, че успяхме да създадем положения. Изисква се повече работа, за да се отбележат повече голове. Успяхме да мотивираме играчите, за един-два дни няма какво да се промени толкова. Играчите успяха да направят добър мач и заслугата е изцяло тяхна. Не съм имал разговор за моето бъдеще и не искам да дискутирам. След напускането на Росен Кирилов бях помолен от ръководството да поема нещата за този мач”, добави Киселичков.

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив 1:0

1:0 Ивайло Чочев (55)
 
ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 19. Георги Господинов, 87. Симеон Петров, 3. Димитър Пиргов, 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 8. Ивайло Климентов, 27. Борислав Дамянов, 20. Ангел Бастунов, 11. Денислав Александров, 70. Георги Русев
 
Локомотив: 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 5. Дейвид Малембана, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 6. Кристиан Илич, 14. Димитър Илиев, 10. Георги  Минчев