Нападателят на "Левски" Валери Божинов се е присъединил в голямата група агенти и посредници, които са се заели с намирането на нов клуб на Диниш Алмейда.

Договорът на защитника с "Локо" (Пд) изтича и той вече разглежда оферти. До този момент най-сериозната от тях е от шампиона "Лудогорец". Португалецът е бил предложен на сръбския гранд "Партизан", а Божинов е в основата на контакта.

Все още обаче не е сигурно къде ще продължи кариерата си бившият юношески национал на Португалия. Той обаче е категоричен, че няма да остане на „Лаута“, което бе потвърдено и от спортния директор на „черно-белите“ Георги Иванов.

По информация на „Мач Телеграф“ Диниш Алмейда е отказал най-високата заплата, която Христо Крушарски е предлагал на някого, откакто се зае с "Локомотив". Бизнесменът е положил всички усилия, за да убеди играча да остане, но той е бил твърд, че иска да търси развитие на кариерата си на друго място. Освен от Сърбия той има предложение и от Хърватия.

Босът на „смърфовете“ е останал разочарован и от претенциите на испанския агент на Лукас Масоеро. Аржентинецът бе доведен в България лично от Крушарски, който настояваше пред Бруно Акрапович той да получава повече шансове. След като се утвърди в титулярния състав на „черно-белите“, защитникът под влиянието на своя мениджър, е поставил непосилни финансови условия.

В тази ситуация намирането на нов централен защитник е приоритетна задача на спортно-техническото ръководство. Към момента Александър Тунчев има на разположение Давид Малембана, Жан-Кристиян Гомис и младите Видол Сейменски и Петър Петров.