Нападателят на Берое Мартин Камбуров бе изключително щастлив, че успя да изравни рекорда на Петър Жеков за най-много голове в родния футболен елит.

Голаджията донесе победата на своя Берое над Ботев (Враца) с минималното 1:0, след като успя да вкара своя 253-и гол в българското първенство.

"Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на господин Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Наистина трябва да му благодаря, той нарпави така, че през последните 2 години да мога да мечтая за това нещо, защото преди това бе в сферата на фантастиката. Чувствто сега е уникално. Имах чувството, че играя за пръв път. Невероятно е".

"Ако някой ми беше казал, когато започнах да играя футбол, че ще стигна дотук, щях да му кажа, че е луд. Но ето ме сега. Много труд, но трябва да имаш и качества, ако нямаш голмайсторски нюх, трудно може да стигнеш до тук".

"Постоянство също трябва. 15 години в "А" група винаги съм поддържал стандарт и ниво. Нямал съм приливи и отливи. Това доведе днес да стоя тук до Петър Жеков с 253 гола. Днес имах поне още 2 положения, които друг път бих вкарал, но напрежението бе по-голямо."

"Аз не деля съперници, дали ще е срещу Левски, или срещу някой друг ще бъда безкрайно щастлив. Ако играем добре и създадем ситуации, ще отбележа, но няма гаранция, че на този мач ще ми се получи", заяви Камбуров.