Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че има терор срещу клуба и се извършва престъпление, защото само "червените" плащат наем за стадиона си. Той коментира и предстоящото гостуване на Рома в Лигата на Конференциите. Спецът беше първият гост в новото YouTube предаване на Corner.bg – "Спорткаст" с водещи Иван Боянов и Деян Веселинов. 

"Отборът се развива положително. Изграждаме стабилен отбор, който ЦСКА заслужава да има. Надявам се да се справим с тази задача. При завръщането ми исках да заваря "Армията" малко по-различна. Но се надявам със задачата, с която се е заел нашият собственик Гриша Ганчев, да я завърши. Имаме спънки в това естество. Като знам какъв характер е, ще се справи и с тази задача. Говоря за самия стадион. Само ние плащаме на месец наем. Това е терор срещу ЦСКА, престъпление", каза той относно драмите със стадиона.

Младенов говори и за визитата в Рим, която ще се състои в четвъртък от 22.00 часа наше време. През миналия сезон двата отбора бяха в една група и в Лига Европа. ЦСКА измъкна 0:0 на "Олимпико", а на националния стадион "Васил Левски" постигна историческа победа с 3:1.

"Специалната тръпка от предстоящия мач не идва от това, че се изправям срещу Жозе Мауриньо, а от факта, че ЦСКА играе срещу Рома. Това беше целта – да направим щастливи нашите фенове. Предстои ни още един мач за историята. Ние няма какво да губим, можем само да спечелим от този двубой. Всичко е възможно. Разузнаваме съперника, анализираме го, добре познавам философията на Мауриньо. Бъдете сигурни, че ще се противопоставим достойно и ще защитим честта на ЦСКА", заяви Екзекутора на Ливърпул.

"Жозе е страхотен професионалист и е най-добрият треньор в света. Умее да извлича максимума от всеки един състезател. Това е нещо, към което и аз се стремя. Въпреки това той е изключително земен, народен човек. Не се е променил изобщо от първия път, в който се запознах с него, когато бях във Витория Сетубал, а той бе юноша на тима, до последния, в който го видях, когато дойде с Челси за мача в Шампионска лига срещу Левски. Тогава отново изкарахме прекрасни няколко часа заедно".

"По време на ерата Васил Божков в ЦСКА, когато бях треньор на тима, пътувах за Бразилия заедно с Мауриньо. Наш общ приятел - Жорже Байдек, който е агент, организира пътуването. Споделихме посещението си, защото гледахме футболисти от един и същи отбор. Той търсеше вратар, а аз защитник и полузащитник. И двамата намерихме. Харесах двама много добри играчи – Жоао Карлос и Даниел Карвальо, когото обаче Божков не ми позволи да привлечем. Впоследствие той спечели Купата на УЕФА с ЦСКА Москва (б.р. – във финала срещу Спортинг Лисабон, спечелен с 3:1, Карвальо асистира и за трите попадения)".

"Прекарахме чудесни десетина дни заедно с Мауриньо. В един от тях проведохме вечеря на Копа Кабана с Ромарио. Той цяла вечер не спря да разказва истории и да се възхищава на Христо Стоичков. Беше прекрасно преживяване", завърши разказа си Младенов. 

Снимка: Lap.bg