Днес в 16:15 часа предстои поредният празник на футбола в под тепетата. В този час започва голямото дерби между Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Както винаги, очакваме страстите да бъдат нажежени до червено, както на трибуните, така и на терена. мачът е доста важен за всеки от съперниците, като всеки от тях ще иска да зарадва привържениците си с победа.

Играчите на Ботев ще бъдат двойно мотивирани преди този двубой, тъй като те ще искат да си отмъстят за загубата в последното дерби, което завърши с разгромното 6:0 в полза на "Смърфовете".За разлика от миналия сезон, сега двата тима са на коренно противоположни позиции преди двубоя. Ботев е водач във временното класиране и се представя отлично от началото на сезона.

В същото време Локомотив все още не може да напипа верния ритъм, като има само 1 победа на сметката си, постигната в миналия кръг над Царско село, и се намира в долната половина на таблицата. Затова днешният мач е толкова важен, защото той може да промени хода на сезона и за двата тима - в положителна или отрицателна посока.

Това ще бъде 112-ото дерби между Локо и Ботев. Интереното е, че в момента показателите между двата тима са на практика изравнени. Всеки от тях има по 40 победи, а 32 мача са завършили наравно. Единствено головата разлика разделя с малко двата тима, като тя е в полза на "Смърфовете" - 136:132.