Галерия

"Има клубове, чиито делегати са с отявлени критични позиции към настоящото ръководство и се правят опити те да не бъдат допуснати до конгреса. Не знам какъв морал може да има Борислав Михайлов да продължава да настоява да иска да бъде президент на БФС", това обяви членът на Изпълнителния комитет на БФС Петър Величков ден преди извънредния конгрес на футболната централа за избор на ново ръководство.

Днес екипът на кандидат-президента Димитър Бербатов даде пресконференция, на която отново изрази притесненията си за честността и прозрачността на провеждането на конгреса, който ще бъде утре от 10:00 часа в Националния дворец на културата. "Само интегралната бюлетина не е достатъчна, защото е важен целят процес, и преди конгреса, и по време на конгреса. В последните дни идват клубове, които ни казват, че нито знаят откъде да си получат делегатските карти, нито кой е хотелът. Всеки морален човек след 16 години провал след провал, след скандали, след качулки, които влизаха в БФС, би трябвало Борислав Михайлов да прояви морал и мъжество и да се откаже", заяви Величков.

Той разкри, че има над 400 страници с документи, които са депозирани при нотариус и в които може да има уличаващи данни за настоящото ръководство на БФС. При разглеждането на малка част от документите Величков е открил, че БФС плаща два или три пъти над пазарната цена за футболни артикули.

"За нас това ръководство няма капацитета да промени тази организация и да я превърне в модерна, прозрачна организация, която да бъде разглеждана като надежден партньор. Това е огромна работа, сигурно една година трябва, за да се свърши. След това може да се седне да се разговаря с държавата. Апелирам към клубовете да търсят и да се опитат да разпознаят в евентуалните бъдещи ръководители на българския футбол, които могат да направят тази тежка реформа. Тези, които са финансово независими и са в такава възраст, в която могат да изнесат този тежък товар в следващите години", допълни Величков. /БГНЕС