Делегатите на БФС са получили пропуски за конгреса. Това заяви вицепрезидентът на централата Емил Костадинов пред БНТ. Той коментира обвиненията от страна на екипа на Димитър Бербатов, че част от делегатите няма да бъдат допуснати в зала 1 на НДК за конгреса, заради липса на карти, които е трябвало да им бъдат раздадени от представителите на Зоналните съвети.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов обяви, че ще съди члена от екипа на Димитър Бербатов – Стилиян Петров, за твърденията, че е оказвал натиск при агитацията пред клубове, които да гласуват за Борислав Михайлов на конгреса.

„Всичко е раздадено, доколкото знам аз. Хората, които са по места просто си вършат работата и раздават делегатски карти, срещат се с отборите, но това е нещо нормално, това е тяхната работа. А дали говорят за този или онзи, не мога знам, те твърдят много работи г-н Бербатов и неговият екип. Но нищо не е истина от това. Същото мога да твърдя, как са се обаждали на кметове, на срещи. Има конгрес, който ще се проведе по всички правила“, сподели Емил Костадинов, цитиран от "Труд".

Апостол Апостолов, кметът на Симитли, също опита да се защити след обвиненията от екипа на Бербатов. „Това, че не съм оказвал натиск всеки го знае. В тази връзка със Стилиян ще се видим в съда. Така ли мислят да управляват? Те да казват за кого да се гласува, с инсинуации, с лъжи. Не виждам докъде ще стигнат и кой ще ги търпи“, каза Апостол Апостолов.

Снимка: Lap.bg