Локомотив Пд победи ФК ЦСКА 1948 с 2:1 у дома в мач от 12-ия кръг на Първа лига. На стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ Парвизджон Умарбаев откри за „смърфовете“ в 33-та минута след асистенция на капитана Димитър Илиев.

Резултатът бе изравен в началото на второто полувреме от Денислав Ангелов, който се появи от резервната скамейка на старта на втората част на мястото на Лазар Марин.

Нещата за гостите обаче се объркаха в 64-та минута, когато Крум Стоянов бе изгонен с директен червен картон за нарушение в наказателното поле на армейците, след което последва и дузпа за пловдивчани. Тя бе реализирана от Илиев, който отново даде преднина на Александър Тунчев и компания.

В крайна сметка, домакините удържаха крехкия си аванс и постигнаха втора поредна победа у дома след тази над Пирин Благоевград в средата на седмицата. Отборът се изкачи на седмото място в класирането с 14 точки. ФК ЦСКА 1948 е десети с три пункта по-малко.

За Локо Пд предстои гостуване на Локо Сф в 1/8-финалите за Купата на България, преди съставът да гостува на ЦСКА за първенство. ЦСКА 1948 пък приема Арда на Националния стадион „Васил Левски“.

Локо Пловдив - ФК ЦСКА 1948 2:1

Голмайстори:

1:0 Парвиз Умарбаев (33)
1:1 Денислав Ангелов (48)
2:1 Димитър Илиев (64 д)

Локо Пловдив: Лукас Рейдър, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Олексий Биков, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев Петър Витанов, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Георги Минчев;

ФК ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Деян Лозев, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Ивайло Чочев, Георги Ангелов, Георги Русев, Ангел Бастунов, Крум Стоянов, Галин Иванов