Нова вратарска драма завладя закъсалия Пирин Благоевград. Вчера клубът обяви раздялата със стража Димитър Шейтанов. Синът на треньора на вратарите в националния отбор Георги Шейтанов и орлетата прекратяват договора  по взаимно съгласие.

Според запознати Шейтанов сам е пожелал да си тръгне заради некоректно отношение към него. Отделно, както е известно, преди дни мениджърът на благоевградчани Уорън Фийни привлече нов страж. Toва е 31-годишният Ник Хенгелман.

Той бе представен в четвъртък и още в събота получи титулярно място при загубата с 0:3 от Левски на „Герена“, като бе с вина за поражението.

„Затворих една страница от живота си, като прекратих договора си с ФК Пирин Благоевград. Дойдох с амбицията да успея и да израсна, защитавайки цветовете на този велик клуб. Дори да не успях да постигна всичко, което исках, напълно, всеки ден давах всичко от себе си и затова сега си тръгвам с чест и вдигната глава да търся пътя си другаде, където ще бъда поне уважаван".

"Причините, които довеждат до това мое решение са много, но основната е липса на респект. Смея да твърдя, че от престоя си в клуба всеки ден показвах професионално отношение и уважение на всеки мой колега и съм благодарен на тези, които ми отвърнаха със същото. Ще запомня само хубавите моменти и ще продължа напред! Пожелавам на отбора от сърце успех и оставане в елита“, написа Шейтанов в социалните мрежи.

С това той повдигна доста въпроси, касаещи атмосферата при благоевградчани. Димитър Шейтанов пази само в един мач този сезон – загубата с 0:3 от Арда в Кърджали. През миналата кампания във Втора лига 22-годишният страж бе под рамката в 3 двубоя.