Първото завъртане в родния шампионат сякаш неусетно се изтъркаля, а гвоздеят в последния му кръг е двубоят между третия и втория от изминалата кампания – ЦСКА и Локомотив Пловдив. Двата тима се изправят един срещу друг днес от 16:30 часа на стадион „Българска армия“.

Те влизат в двубоя от различни изходни позиции, както като моментни резултати, така и като състояние през сезона. При първия показател с предимство са черно-белите, а при втория – червените.

Тимът на Стойчо Младенов допусна втората си грешка в шампионата през изминалата седмица (0:0 срещу Берое) и пропусна шанса поне за денонощие да излезе на върха в класирането.

Футболистите на Александър Тунчев от своя страна се намират в серия от две поредни шампионатни победи. Те обаче бяха едва вторият и третият успех за черно-белите през сезона.

Пловдивчани регистрират сериозно отстъпление спрямо представянето си през изминалата кампания и са далеч от подстъпите на върха, където се намираха в близкото минало. Там продължава да е ЦСКА, който все още е и единственият отбор в Първа лига без допусната загуба.

Армейците ще искат да се завърнат на пътя на победите, а черно-белите да останат на него в търсене на пътя към завръщане в топ 6. И двата тима спечелиха през седмицата мачовете си от 1/8-финалната фаза за Купата на България, а любопитното е, че жребият отреди на 1/4-финалите да играят помежду си отново на „Българска армия“.

Този двубой обаче ще се проведе чак през пролетта и в момента и двата отбора са изцяло концентрирани върху шампионатните си изяви.

Интересно е, че за втори път през тази седмица Стойчо Младенов ще се изправи срещу свой възпитаник. В четвъртък учителят бе по-добър от ученика и армейците победиха с 2:0 Арда на Георги Чиликов.

Пред „Тема Спорт“ Александър Тунчев заяви, че се е опитал да „открадне“ нещо от годините си под ръководството на Екзекутора на Ливърпул, а днес ще разберем дали е успял да го направи.