Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев обяви, че тимът му ще преследва задължителна победа в утрешния сблъсък с Цървена звезда. Единствено при спечелване на 3 точки, разградчани ще запазят шансове за продължаване в Лига Европа и напролет. В момента хегемонът в родния шампионат заема последното място в своята група с актив от 1 точка.

„Проблемите ни са свързани с контузиите на доста футболисти - Недялков, Жосуе Са, Сисиньо. Все са футболисти от защитата. Каули и Марин не са картотекирани, така че проблемите са сериозни и прибягнахме до услугите на момчета от втория отбор. Неприятно е за всеки един треньор да има отсъствие на важни фигури. Дошли сме да играем добър футбол. Имаме нужните качества и можем дори да си тръгнем с победата оттук“, заяви Генчев на брифинга преди двубоя в Белград.

„Идваме  за трите точки. Ако спечелим само точка, ще приключим  участието си в Европа. При нас настъпиха доста промени.  Никога Лудогорец не е имал толкова млад състав. Не е толкова слабо представянето ни. Само две загуби имаме в България, играхме и за влизане в групите на Шампионска лига. Не можем да кажем, че е слабо представянето на фона на футболистите, с които разполагаме“, продължи наставникът на разградчани.

„Не можем да кажем какво е в главите на нашите противниците. Звезда има повече точки от нас. Нормално е да са фаворити, но ние не излизаме като аутсайдери и това ще се покаже на терена. Долу-горе и аз съм на 95% наясно със стартовия състав. Изборът ни е съкратен откъм футболисти заради контузените. Почти напълно избистрен състав“, допълни той.

По думите му фактът, че звездашите разполагат с много по опитен състав, не дава предимство на домакините.

„Очаквам да реагират на поражението като професионалисти след загубата от ЦСКА 1948. Няма отбор, който да постига само победи. Очаквам положителна реакция от тима ни“, обяви Генчев

„ Необходимо е да  има доста различни неща, въпреки че вкарахме два гола в Брага. Сега  искам отново да вкараме поне два гола. Само победа ни оставя в играта и ще я преследваме, за имаме шанс да излезем от групата“, каза още Генчев.