Димитър Бербатов използва социалните мрежи, за да направи видео обръщение към футболните клубове. Бербо призова тимовете да не се подвеждат и да не подписват декларации, с които да заявят несъгласие с обжалването на проведения на 12 октомври Конгрес.

„Вече сте наясно с безумните декларации, които се разпространяват от името на БФС. Декларации, които нямат абсолютно никаква юридическа и правна стойност, и въпреки това те се опитват и ви задължават да ги подписвате".

"С тези декларации БФС се опитва умишлено да подведе всички вас, клубовете – да заявите отказ от законните си права, а именно – когато има безочливи нередности, фалшификации, машинации в действията на ръководството на БФС, вие, клубовете, да не казвате и да не правите нищо".

"Безочието на БФС става още по-голямо, защото с искането да подпишете тези декларации, те ви карат да станете съучастници в тези нередности, да нарушавате собствения си устав – да искате да не се обжалват решенията на миналия конгрес. Абсурд!"

"БФС е организация на футболните клубове в България и сегашното ръководство абдикира от задълженията си да представлява своите членове и сега иска да хвърли всички вас, клубовете, сами да се оправяте с държавните институции".

"Какво стои зад всичко това обаче е ясно – в БФС много добре разбирт, че никъде не са желани и няма кой сериозен държавник да седне и да разговаря с тях, камо ли да работи с тях. Както виждаме, основна опорна точка в програмата на партиите в момента, преговарящи за съставяне на редовно правителство, е борбата с корупцията".

"Как тогава БФС си мисли, че след всички неприключили и други започващи разследвания за безстопанственост и съмнение за корупция, те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа, е напълно непонятно."

"Апелирам към футболните клубове в България – не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС, свързани само с това да ви заблуждават и използват, за да се задържат на власт колкото се може по-дълго. На предложените за членство нови клубове искам да кажа следното – на 18 март 2022 година предстои редовен конгрес на БФС. Там ще бъдете приети без изключение. Разликата е само в няколко месеца".

"Ще бъдете приети на честен и прозрачен конгрес. Няма да позволим този път конгресът да бъде опорочен отново. Това е конгрес, който ще се състои. На него трябва да бъде избран президент и ново ръководство и трябва да бъде приет бюджетът за следващите години. Иначе БФС няма как да функционира. С вас сме и ще отстояваме вашите интереси“, заяви Бербатов във видео във Фейсбук.