Президентът на Ботев (Враца) Христо Илиев разкри, че откупната клауза на звездата на тима Дориан Бабунски е 100 000 евро. Засега обаче конкретна оферта за него няма от нито един клуб.

“Четох и слушах доста неща за Дориан, че го искат ЦСКА 1948, Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив)… До момента няма официално запитване или оферта за него от нито един клуб без значение дали е от България или от чужбина".

"До нас като отбор такова нещо не е достигало. Ако има, ние, разбира се, ще говорим с футболиста и агента му. И ако е съгласен, ще го пуснем. Аз искам този човек да се развива. Виждам, че момчето иска да върви напред и нагоре и ние няма как да го задържим, да го спираме”, каза Илиев пред “Тема Спорт”.

“Който и да е отбор, който извади 100 000 евро, защото толкова е откупната му клауза, може да го вземе. Всеки един футболист на Ботев (Враца) има в договора си откупна клауза. Ако някой иска да вземе Дориан Бабунски преди изтичането на договора му, трябва да спази клаузата от 100 000 евро".

"Ако остане в Ботев, още по-хубаво за нас. Има вече 10 гола в шампионата, помага много. Договорът му е до 30 юни 2022 година. Така че до края на сезона може да ни е от помощ, още повече в битката, която водим”, продължи босът на врачани.

“Момчето е страхотен професионалист. След изпуснатата дузпа срещу Левски плака. Приема тежко всяка загуба. Тренира и мисли за футбол буквално по 24 часа. Радвам се, че имаме такъв футболист в редиците си, добави Илиев.