„Щастлив съм, че имам такава възможност в Лудогорец. Основната цел е да станем шампиони. Ще работим здраво, няма да се отказваме“, обяви новият наставник на Лудогорец Анте Шимунджа при официалното си представяне.

Днес "орлите" представиха още помощниците на Шимунджа Дамян Ошлай и Лука Башич, новото попълнение Спас Делев, а на срещата с медиите присъстваха и директорите Ангел Петричев и Георги Караманджуков. 

„Дамян Ошлай ще е първи помощник, Лука Башич ще отговаря за физическата подготовка, Здравко Здравков ще е треньор на вратарите, а Рафаел Ферейра - втори помощник. Нямаме търпение да се срещнем с играчите“, добави словенецът.

„Предложението на Лудогорец беше доста интересно. В отбора има играчи и възможности от различна класа. Това си пролича и през лятото, когато играхме с Мура“, каза специалистът.

„Вярвам, че имаме нужда от подсилване. В скаутския отдел работят здраво и се надявам скоро да имаме новини. На лагера взимаме и млади играчи. Това, което знам за българската лига, е, че е доста трудна".

"Има отбори на високо ниво. ЦСКА знаем какъв клуб е. Те са много близо до нас“, заяви Шимунжда. Той разкри, че рецептата за победа над Антонио Конте, е „дисциплина, здрава работа и амбиция“.