Шефовете на Берое водят преговори с Любослав Пенев за нов треньор. Клубът от Стара Загора е раздиран от много проблеми във финансов аспект, но това не е проблем ръководството да опита да ангажира 55 – годишния специалист, съобщава „Гонг“. Заралии първо целят да се разделят с настоящия наставник Петър Колев.

Казусът при Колев обаче е, че той още се води предводител на отбора и би напуснал единствено, ако получи неустойката по своя договор със старозагорци.

Футболните директори в Стара Загора са амбицирани да доведат авторитетен треньор начело на Берое, а в този момент Пенев се явява точно такъв, след като няма ангажимент към друг клуб, след като се раздели официално с Царско село след края на есенната част от сезона в efbet Лига.

Реалността обаче е такава, че страните са в начален етап от преговорите си, а и не е сигурно дали Берое ще успее да увери Любослав Пенев и щаба му да поемат „зелените“ с оглед финансовия статут на клуба след сътресенията, които се случиха с шампиона от 1986-а година в последните няколко седмици.

Любослав Пенев има една титла на България като треньор в България – с Литекс през 2011-а година, а през миналата година Ел Голеадор триумфира с Купата на България с отбора на ЦСКА.