До часове се очаква Берое да се раздели окончателно с Петър Колев и неговия екип. Новото ръководство на клуба ще избере новия треньор измежду Георги Чиликов, Александър Томаш и Петър Хубчев, твърди „Kotasport“.

И тримата имат история с Берое. Чиликов беше асистент на Димитър Димитров, като двамата напуснаха заедно отбора през лятото на миналата година. След това Чиликов води за кратко и Арда Кърджали, но беше уволнен заради мениджърски интереси.

Александър Томаш има много продължителен период начело на Берое, като отборът бе постоянно част от топ 4. Под негово ръководство старозагорци играеха много привлекателен футбол и успяха да запишат първа победа под Аязмото срещу ЦСКА-София от години, а освен Левски се бе превърнал в абонат на Берое по негово време.

Петър Хубчев успя да спечели с Берое Купата и Суперкупата на България. Освен това той изведе отбора и до сребърните отличия. Бе уволнен в сезона, в който Берое спечели бронзовите медали, завършвайки на трето място. Самото уволнение на Хубчев предизвика изключително много полярни мнения, тъй като отборът постигаше резултати с прагматична игра. Останаха много въпросителни относно начина, по който Берое се раздели със специалиста.