Селекционерът на националният отбор по футбол на България – Ясен Петров, е поставил Роберт Левандовски на първо място в анкетата си за №1 в света за изминалата 2021 година. Той е дал вота си за Мохамед Салах за втората позиция. За третото място Петров е гласувал за нападателя на Реал Мадрид Бензема. Селекционерът на „лъвовете“ е оставил Лионел Меси извън призовата тройка.

Капитанът на „трикольорите“ Георги Костадинов е поставил на първо място Роберт Левандовски. Именно полският голмайстор на Байерн Мюнхен спечели приза на ФИФА The Best. Той е дал вота си за Лионел Меси от ПСЖ за втората позиция, което съвпадна и с крайното класиране в класацията. Разминаването е  при третото място.  Костадинов е гласувал за Н’Голо Канте от Челси, докато в анкетата то се заема от Мохамед Салах (Ливърпул).

100-процентов обаче е представителят на родните медии Боян Бойчев, който подрежда тройката така - Роберт Левандовски, Лионел Меси, Мохамед Салах, което съвпада с крайните резултати.

Битката за приза се оказа изключително оспорвана. Левандовски спечели с 48 точки, докато Меси има 44.  Салах получи 39 точки за третото място.