Ответната реакция на футболните клубове в България срещу БФС не закъсня и напрежението в родния футбол не продължава да ескалира ежеминутно. В доста  градове на страната започнаха  бунтове срещу решението на  футболната ни централа да изключи 104 аматьорски клуба - 62, защото присъствали на обявения за 18 март конгрес, а останалите поради други причини. С общ знаменател, че са заявили подкрепа за Димитър Бербатов, съобщава „24 часа“.

В Бургас вече имаше публична демонстрация срещу Борислав Михайлов и управата на футболния съюз. 25 клуба от Бургаска област подписаха декларация с готовност да напуснат първенствата на БФС заради изхвърлените - в знак на солидарност към своите колеги. Впоследствие над 200 души се събраха в Сливен - родители и деятели подкрепиха изключен клуб от града.

В Сливен и Ямбол също подписаха декларации с готовност за бойкот на първенствата в аматьорския футбол. Изданието разполага и с подписаните документи и декларации.

Клубове от други области също изразира готовност да напуснат пъвенството в съответната областна група, в която се състезават.

От ЦСКА вече обявиха официално, че от следващата седмица започват безсрочни протести с денонощен палатков лагер пред сградата на БФС в "Бояна".

В същото време от БФС явно започват да бият частичен отбой  - засега са обявили, че детски отбори на изключените клубове може да играят. Мачовете на изхвърлените мъжки отбори пък са отложени.