Селекционерът на футболните ни национали Ясен Петров изрази задоволството си от играта на "лъвовете" след загубата с 1:2 от Хърватия. 

"В двата мача търсехме да обиграем ядрото. Търсехме и промени. Доволен съм от това, което показаха момчетата днес. Загубихме по нелеп начин. Това е най-добрата контролна среща, която сме играли".

"Създадохме изключително много положения. И при 2:1 можехме да изравним. Изискванията, които имахме като треньори щаб, с малки изключения, бяха изпълнени. Нашият отбор днес стоеше добре и беше агресивен, имаше битка".

"Имахме числено превъзходство и ние го изгубихме. Имаше един много лек вятър в гърба на колегата от Хърватия при дузпата. Двамата близнаци в защита показаха изключително стабилна игра".

"Мога да отлича Светльо Вуцов, Еди от лявата страна. Иван Турицов имаше контузия в реброто и направи мач на много високо ниво. Наско Илиев се включи добре през втората част. Киро осъзнава грешката си. Доволен съм, че това се случва в контролна среща".

"Ние нямаме правото да правим това в официална среща. Отборът на Катар се готви доста дълго време. Има още какво да усъвършенстваме в самочувствието. Почнахме да бележим в почти всеки мач. Допускаме понякога нелепи грешки. Доволен съм от почти всички", заяви Ясен.