Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш иска да привлече в редиците на тима си близнаците Борислав и Радослав Цоневи, разбра “Тема Спорт”. Специалистът познава отлично качествата на националите, като е работил с Борислав в Берое, където юношата на Левски изигра и едни от най-силните мачове в кариерата си.

За евентуален трансфер би съдействал и Мартин Камбуров, който е готов да убеди полузащитниците, че в Пловдив ще се чувстват отлично и ще усетят подкрепата на публиката на смърфовете. В момента Радослав е част от Левски, а през зимата Борислав подписа с украинския Черноморец Одеса, но заради военния конфликт в тази страна се завърна у нас и облече екипа на Славия. Наемът му обаче е до края на сезона.

Томаш е готов да предложи конкретна оферта на двамата играчи, но преди това те ще изчакат да видят дали ще успеят да си осигурят трансфер в чужбина. Преди година Борислав имаше отлична от финансова гледна точка оферта от азиатски клуб, но я отказа, защото бе поел ангажимент да помогне на родния си Левски, който се намираше в тежка финансова и спортно-техническа криза.

В същото време наставникът на черно-белите Александър Томаш се е заел с нелеката задача да убеди защитника на клуба Кристиан Гомис да продължи договорът си. Настоящият контракт на сенегалеца изтича в края на шампионата и първоначално той бе дал ясно да се разбере, че иска да потърси ново предизвикателство. Томаш обаче е провел няколко разговора с него, в които го е уверил, че е много важна част на тима и че Локомотив ще преследва високи цели, като на този етап бранителят е дал признаци, че има вариант да промени решението си.

Не така стоят нещата с Парвиз Умарбаев, който след повече от 5 години на “Лаута” се чувства изчерпан с черно-бялата фланелка.