На 29 април ЦСКА е платил малко над 3,1 млн. лева на държавата и по този е изчистил задълженията, които имеше за ползването на стадион “Българска армия” и базата в “Паначрево”.

Това бе една от основните пречки пред “армейците” за тяхното желание да построят нов стадион. Информацията бе потвърдена както от министъра на спорта Радостин Василив, така и от ЦСКА.

“Армейци,

Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество "Сердика спортни имоти". След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом - стадион "Българска армия".

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури”, пишат “армейците”.