Ивелин Попов използва социалните мрежи, за да се сбогува с феновете на футбола в Русия.

Юношата на Левски публикува видео с избрани моменти от кариерата си в Премиер лигата, която започна през 2012 година и приключва след броени дни, когато договорът на Попето със Сочи ще изтече и той ще премине на „Герена“.

"С една прекрасна дума искам да кажа "благодаря" на всички клубове, в които играх в Русия през тези 10 години. Гордея се, че успях да постигна поставените цели от ръководителите, играх с фантастични футболисти, тренираха ме най-добрите специалисти и се радвах на подкрепата на невероятни фенове", написа Ивелин Попов в социалните мрежи.

Ивелин пристигна в Русия през 2012 година в Кубан (Краснодар). Негов гол осигури на тима дебютно участие в евротурнирите и рекордно в историята пето място в първенството. През следващия сезон българинът попадна в идеалния отбор на първенството, а не закъсня и трансферът в Спартак (Москва) за 7 милиона евро. Българинът беше част от състава на Масимо Карера, спечелил титлата на Русия през 2017 година, а и Суперкупата на страната.

През 2018 година Ивелин отиде под наем в Рубин и се разписа още в дебюта си срещу Анжи. Година по-късно халфът подсили Ростов, но си тръгна заради скандал със старши треньора Валерий Карпин.