Хебър (Пазарджик) спечели директна промоция за място в Първа лига, след като в среща от последния 38-ия кръг на Втора лига победи с 2:1 Септември (Симитли) като гост. Така пазарджиклии събраха 70 точки и оставиха зад себе си Етър (В. Търново). Болярите победиха с 3:2 на свой терен Добруджа (Добрич), но остават 4-и и ще играят бараж за последното свободно място срещу предпоследния тим от елита.

На върха се подредиха три отбора с по 70 точки – Септември (София), Хебър (Пз) и Спартак (Варна), като именно така и се наредиха предвид директните двубои.

Още в миналия кръг стана ясно, че от професионалния футбол изпаднаха Септември (Симитли) и Марек 1915 (Дупница), които се присъединяват към Левски (Лом) и Нефтохимик (Бургас).

„Още преди мача със Спартак (Варна) у дома казах на нашите момчета, че ако този мач го спечелим, няма кой да ни извади от първите три места. Много хора бързаха да ни отписват след една наша лоша серия, но те просто не гледат програмата. В последните кръгове отборите започнаха да се срещат помежду си и това беше нашият шанс.

Искам да благодаря на нашия президент Иван Папазов, който не спря да вярва в мен. В България треньорите бързо ги сменят след няколко лоши мача, но Папазов не се подведе и ми позволи да работя. А аз доказах, че е бил прав", заяви след мача в Симитли старши треньорът на хебърци Николай Митов, цитиран от БТА.