Един от най-добрите български футболисти в последните две десетилетия и дългогодишен национал на страната ни – Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, атакува Георги Иванов-Гонзо и вицепрезидента на БФС – Йордан Лечков.

Както е известно, Гонзо води националния отбор на България в два мача от Лигата на нациите – равенствата с Гибралтар (1:1) и Грузия (0:0).

„БФС са незаинтересовани, всички знаем каква оценка си поставиха – 6. Няма какво да коментираме. Нещата се нареждат, истината и правдата ще възтържествуват“, каза Мартин Петров, който присъства на треньорски семинар.

„Не знам как да коментирам изказването на Лечков. Първо, второ, трето полувреме, дузпи… Нещо да каже, понеже ние сме казали нещо и човекът с шарените ризки веднага и той да се изкаже. Какво ще рече първо полувреме, второ полувреме, че и 7 години?“, запита Петров.

„Не са само момчетата виновни. Не мога да разбера как могат да ги обвиняват? Че те са плод на тяхното ръководство. Гонзо, ще ме извинява, но този човек го смятах за моралист и човек с достойнство, но явно бързо се е оплел в техните мрежи. Не може след мача да оплюеш тотално отбора и да казваш, че те не стават за нищо, а на другия ден си им треньор. Как ще ги мотивираш тези момчета? Просто нямам обяснение“, коментира Петров пред БНТ.

„Гонзо, когато беше директор в Локомотив Пловдив, каза, че това управление трябва да се изкорени. Той преди един мач на националния отбор, когато с Бербатов бяхме седнали зад президента, също ни потвърди, че „тези трябва да се изметат“, но не можел нищо да направи. Миналата година на бенефиса на Ботев (Враца) ми го потвърди лично на мен. На такива хора казвам фурнаджийска лопата. Въртиш се, за да се нагаждаш“, добави бившият национал.

Снимка: Lap.bg