Десет клуба от Втора лига получиха лиценз за участие в следващото първенство за сезон 2022/2023, съобщиха от БФС. Най-важната част от информацията обаче е, че Марица (Пловдив) получава лиценз.

Този клуб беше единствен с проблеми и именно заради неуредици в документацията до момента централата не бързаше да обяви състава на групата.

Участието на Марица (Пловдив) означава състав на Втора лига от 18 отбора, като там ще бъде добавен и Витоша (Бистрица). "Тигрите" от Бистрица завършиха на 2-о място в Югозападната Трета лига и са поканени от БФС да попълнят освободеното място от прекратилия съществуването си Царско село (София).

Още осем клуба трябва да получат лицензи за участие, като сред тях са и четирите новака. ОФК Спартак (Плевен), който имаше проблеми със стадиона си, вече е спокоен, че ще приема противниците си на стадиона в града. План Б за плевенчани беше стадион Ловеч.

Останалите клубове, получили лиценз за Втора лига са: Монтана (клубът кандидатства и получи лиценз за участие в Първа лига, но по спортен път не си осигури класиране в нея), Етър, Миньор (Перник), Струмска слава (Радомир), Спортист (Своге), Литекс, Созопол, Янтра и Добруджа.

След предстоящите заседания на Лицензионната комисия ще бъдат обявени имената на останалите клубове, изпълнили критериите за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.

В близките дни БФС трябва да насрочи дата за тегленето на жребия за програмата, а първенството във второто ниво на българския футбол започва в уикенда 16-17 юли.