ЦСКА може да направи истински удар на трансферния пазар. "Армейците" се опитват да подпишат с 19-годишния френски халф Кайс Руис-Атил, който допреди месец бе част от дублиращия отбор на Барселона.

168-сантиметровият техничар е актуален младежки национал на Франция до 20 години, като през миналия сезон е записал 4 участия за тима, пише "Тема:Спорт".

През сезон 2020/21 Руис-Атил изиграва 7 мача за Пари Сен Жермен под ръководството на Томас Тухел, но след идването на Маурисио Почетино е върнат в отбора до 19 години. През лятото на 2021 година пък той преминава в Барса със свободен трансфер.

Роденият на 26 август 2002 полузащитник е бил предложен на наставника на "червените" Саша Илич от легендата на българския футбол Христо Стоичков. Именно носителят на "Златната топка" опитва да убеди перспективния футболист да акостира в Борисовата градина.

Руис-Атил е роден в Лион, като започва футболния си път в школата на местния Олимпик. Още на 7-годишна възраст обаче е забелязан от Барселона и се мести в Ла Масия. След като през 2015 година каталунците бяха санкционирани за неправомерно привличане на млади играчи, обаче се завръща във Франция и подписва с ПСЖ. Той впечатлява с техника и поглед върху играта.

През миналото лято футболистът отново облича екипа на Барселона, където се подвизава за втория отбор. Любопитното е, че в договора му е имало клауза за откупуване за внушителните 50 милиона евро, а ако бе промотиран в първия състав, тя щеше да скочи автоматично на 100 милиона евро.

През миналия сезон обаче Руис-Атил изиграва едва 11 мача за Барселона Б в третото ниво на испанския футбол и в края на кампанията договорът му е прекратен.

Халфът има мачове и за юношеския национален отбор на Мароко до 15 години (откъдето е майка му), както и за тимовете на Франция до 17 и до 20 години.