Преговорите между Левски и Юнайтед груп за придобиване на основния пакет акции са в начален етап.

Според информация на dsport и "Дарик" към момента от финансовата група правят задълбочен одит на "сините", а евентуален завършек на разговорите се очаква да бъде в края на годината. 

"Към днешна дата продължава изключително задълбоченият одит, който представители на компанията правят в клуба. Целта е да се проверят до стотинка задълженията на "сините" и да се засече има ли разлика с това, което те са анонсирали.

Заради въпросната проверка, преговори в последните дни няма. Очаква се те да бъдат подновени следващия месец, когато би следвало да се водят реални разговори за придобиване собствеността на Левски с всички прилежащи детайли.

Никой не се наема да прогнозира, ако изобщо се стигне до сделка, в какви срокове може да бъде осъществена тя. Но се предполага, все пак, че до Нова година нещата по темата трябва да бъдат ясни, дали ще има сделка, или не.

Междувременно за утре е насрочена среща на част от шефовете в Левски, фенове и представители на генералния спонсор. Според наша информация темата изцяло е финансовото състояние на клуба и погасяване на най-належащите задължения до края на календарната година", пишат от dsport.