Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира тежката загуба на Славия с 0:8 в Гърция от Панатинайкос. Мачът бе от първия предварителен кръг на Младежката шампионска лига. Реваншът е на 5 октомври в София.

„Много е тежко, много, но това е жестоката действителност. Нека не звучи като оправдание, но Билал – момчето, което ни вкара 4 гола, струва 10 милиона долара. Той е египетски национал. Албанецът Леандро, отбелязал хеттрик срещу нас, също струва немалко пари.

Освен това в Панатинайкос имаше и играчи на по 21 години, което също очаква влияние. Гърците имат супер тим и ще видите, че ще стигне  далеч в Европа. При нас всички са на 18 години. А след трансфера на Мартин Георгиев в Барселона в защита не сме много стабилни“, заяви  Стефанов пред Блиц.

„Но реално истината е, че трябва повече да се работи в децата у нас. Трябва да им се дава шанс. Няколко пъти казвам на Боби Михайлов и на другите важни кадри от БФС, че всички отбори, които имат повече от четирима чужденци, трябва да плащат данък „клуб“ и парите да се дават на отбори, поощряващи младите. Но никой не ме чува. Глас в пустиня.

Ще ви дам един пример. До София има едно село – Войнеговци се нарича. И знаете ли какво – във футболния му тим има двама тъмнокожи. Какво повече да кажа. ..

Вярвам, че загубата няма да се отрази тежко на момчетата. Няма да се отрази и на кариерата на Иван Иванов, него го чака добро бъдеще като наставник. Иван е мъжкар. Иван търси винаги грешките и съм сигурен, че ще си  вземе поука от тежката загуба. Защото вина имаме всички. Но с навеждане на главите няма да стане“, завърши Стефанов.

Снимка: Lap.bg