Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев коментира наказанията след дербито между Левски и ЦСКА, както и други актуални теми в българския футбол.

Както е известно, вчера "сините" излязоха с остра декларацията срещу последните решения на ДК, според които столичани трябва да изтърпят наказание от един мач без публика (заради хвърлена бомбичка, която нарани физиотерапевта на "армейците"), както и да платят глоба в размер на 13 300 лева.

От клуба зададоха няколко въпроса към БФС, свързани с тежките санкции след мача с ЦСКА (2:0), и призоваха своите фенове да напълнят стадиона за домакинството на Ботев (Пловдив) от 13-ия кръг на efbet Лига.

"Тази декларация на Левски доста ни изненада. Лично аз считам, че тя не би изхождала от ръководствтото на ФК Левски, защото там има доста спортни деятели и мисля, че трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията, в този й вид, всъщност показва грубно незнание как работи Дисциплинарната комисия". 

"Това не е характерно за хора, които се занимават с футбол от дълги години. Никога в БФС не се е предоставяла инфорамцията от докладите на длъжностните лица преди провеждането на заседанието на ДК. По този начин се предпазват длъжностните лица от външна намеса".

"Никога не е имало предварително запознаване с доклада. След като мине заседанието на комисията, тогава евентуално биха могли желаещите да се запознят с доклада. Невъзможно е да се предостави тази информация предварително". 

"Това, че  не е истина. В понеделник администраторът на Левски се е обадил в комисията и е помолил да бъде разрешено представител на Левски да присъства на заседанието. Няма такава практика, но в крайна сметка решихме да изслушаме представител на Левски. Аз дадох съгласието си такъв да присъства. На това заседание представител на Левски не дойде и не получихме писмен документ. Така че тези упреци, че сме попречили , не е вярно".

"Това е манипулация - да има такава драстична промяна в отношенията. Странно е. Бееш много логично да дойдат и да изтъкнат тезата си. Делегатът на срещата е описал по минути какво се е случило. Каквито и мотиви да има насреща, аз трудно бих приел нещо друго. Хвърлянето на бомбичка е равносилно на престъпление. Доказано е, че е ранено служебно лице. В правилника всичко е описано, заяви Кучев пред Спортал.