Националният отбор на Германия ще пътува за предстоящия си мач срещу Унгария с влак вместо със самолет, съобщава “Билд”. Утре Бундестимът приема "маджарите" в Лайпциг в среща от Лигата на нациите.

Преди две години съставът нае самолет за разстоянието от 200 км между Щутгарт и Базел, заради което обаче отнесе множество критики, че така се харчат излишни средства и се вреди на климата.

Ето защо сега Германският футболен съюз организира пътуване с влак на тези около 300 км между базата на тима във Франкфурт и Лайпциг, а целта е да се поддържа добро реноме.

В същото време футболистите от германския национален отбор искат да вземат своите съпруги и приятелки на Мондиал 2022. Поради това желание, предстоят разговори между играчите и ръководните органи на „маншафта“. Той като много хотели в Катар са вече напълно резервирани заради турнира, асовете искат да вземат жените заедно с тях в лагера на тима.

Селекционерът на Германия Ханс-Дитер Флик също е съгласен с предложението, защото смята, че ако футболистите вземат своите семейста, това ще допринесе за благоприятната атмосфера в лагера на Бундестима.