Левски София победи третодивизионния Левски (Карлово) с 4:0 като гост в благотворителен приятелски мач, събраните средства от който ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията села в района на Карлово.

Два гола за успеха на „сините“ реализира Ивелин Попов, а по веднъж се разписаха Андриан Краев и юношата на клуба Калоян Стрински. Преди двубоя ръководството на Левски (София) в лицето на Наско Сираков, Станимир Стоилов, Иво Ивков и Даниел Боримиров се срещна с местни привърженици.

Преди началото на срещата бяха продадени 2 117 виртуални билета, към които се прибавят и приходите от физическите такива. Футболистите на „Левски“ също си закупиха билети, с които да подпомогнат инициативата.

Още в 4-ата минута гостите от София поведоха в резултата. Ивелин Попов се разписа с левия крак след асистенция на Георги Миланов.

В 25-ата минута домакините от Карлово можеха да изравнят резултата. След центриране в наказателното поле топката бе свалена към Борис Бисеров, който, оставен непокрит, стреля с глава от 3-4 метра пред голлинията на Николай Михайлов, но не успя да уцели рамката на вратата.

Пет минути по-късно играчите на Станимир Стоилов отбелязаха второ попадение. Андриан Краев засече по перфектен начин центриране на Патрик-Габриел Галчев отляво и не остави шансове на Станислав Попов, за да покачи на 2:0.

В 35-ата минута Уелтън можеше да направи аванса на гостите още по-убедителен, но пропусна от изгодна позиция, останал сам малко пред границата на наказателното поле на Левски (Карлово).

Все пак 7 минути по-късно резултатът стана 0:3. Ивелин Попов се разписа за втори път, след като засече подаване по земя на Жереми Петрис отдясно.

В началото на втората част старши треньорът на гостите от София Станимир Стоилов замени 9 души от титулярния си състав, като в игра останаха само новото попълнение Абдулахи Шеху и Патрик-Габриел Галчев.

Малко преди да измине един час игра юношата на „сините“ Калоян Стрински получи два изгодни шанса да отбележи попадение в рамките на 2 минути, но и в двата случая вратарят на домакините от Карлово спаси.

В 73-ата минута отново Стрински опита да изненада стража на Левски (Карлово) с шут от дистанция, но топката мина встрани от вратата.

Все пак Калоян Стрински успя да се разпише в 81-ата минута, след като бе точен с удар от границата на наказателното поле и така оформи крайния резултат 0:4.

Левски Карлово – Левски София - 0:4

Голмайстори: 0:1 Ивелин Попов 4, 0:2 Андриан Краев 30, 0:3 Ивелин Попов 42, 0:4 Калоян Стрински 81

Левски Карлово: Станислав Попов, Мартин Симеонов, Борис Бисеров, Иван Тошев, Запрян Запрянов, Стоян Славков, Теодор Андреев, Иван Ангелов, Ерай Карадайъ, Петър Петров, Емил Иванов

Левски София: Николай Михайлов, Жереми Петрис, Килиън ван дер Каап, Вандерсон Цунами, Георги Миланов, Андриан Краев, Ивелин Попов, Абдулахи Шеху, Уелтън, Роналдо, Патрик-Габриел Галчев