Три мача от 12-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, като три различни отбора имат шанс да завършат деня на първото място в класирането.

От 15:00 часа третият в подреждането Локомотив Пловдив посреща втория ЦСКА 1948. И двата тима се представят солидно от началото на сезона, като отборът на Любослав Пенев има 23 точки, докато "смърфовете" на Александър Томаш са с точка по-малко, но и един мач по-малко.

Лидерът в класирането Лудогорец също е с актив от 23 точки, така че равенство ще изкачи поне временно ЦСКА 1948 на върха, докато пловдивчани могат да станат първи с успех на "Лаута".

От 17:30 ЦСКА посреща Пирин Благоевград на стадион "Българска армия" в първия си мач след болезненото поражение от Левски в дербито. "Армейците" са с 22 точки и два мача по-малко от ЦСКА 1948, така че също имат всички шансове да посрещнат вторник на първото място.

От своя страна "орлетата" имат само една победа в 11 мача през кампанията и отчаяно се нуждаят от точки, тъй като се намират на 14-то място с едва седем точки.

В късния мач от 20:00 часа Берое посреща Левски в Стара Загора. "Сините" са вдъхновени след успеха във Вечното дерби и нова победа ще ги доближи до челните места, като в момента те заемат осма позиция с 18 точки, но са изиграли два мача по-малко от Лудогорец.

Заралии са колебливи през този сезон и са на 10-то място с 11 точки от 11 мача.