Отборите на Ботев Враца и Арда Кърджали не успяха да се победят в мач от 13-ия кръг на Първа лига и си поделиха точките след нулево равенство и спорно отменен гол на Даниел Генов.

В 25-та минута Ласана Н’диайе направи сериозен пропуск, след като от близка дистанция шутира над вратата. Даниел Генов реализира хубаво попадение в 31-та минута, след като получи добро центриране и отбеляза с глава в далечния ъгъл на Господинов, но голът бе отменен след дълго преразглеждане с ВАР.

Второто полувреме протичаше, както и първото – двата отбора се опитваха да установят контрол върху мача, но отсъстваха чистите голови положения. Жълтите картони и фаловете бяха основна част от играта след почивката. Двата отбора правеха промени в опит да освежат представянето си. В 83-та минута Том стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му профуча над напречната греда.

В 91-та минута Жан Пиер Да Силва опита удар от дистанция, но ударът му премина покрай дясната греда на вратата на Арда. Две минути по-късно, Александър Георгиев опита трудно изпълнение по диагонала, но неговият удар бе неточен, пише "Тема спорт".

След това нулево равенство Арда са на 7-мо място с 21 точки, докато Ботев Враца остават на 11-та позиция с едва 11 пункта. За врачани предстои гостуване в Локо София, докато Арда ще пътува до Варна, за да играе с Черно море.