През този сезон българското първенство поне привидно изглежда по-интригуващо и с по-сериозна конкуренция за челните места. Лудогорец доминира тотално у нас през последните 11 години.

Ще се намери ли отбор, който да сложи край на хегемонията на разградчани? Отговор на този въпрос Sportlive.bg потърси от Георги Дерменджиев, който изигра голяма роля за развитието на клуба и е в основата на последвалите успехи на „орлите“ от Разград.

- Г-н Дерменджиев, какво е мнението Ви за първенството през този сезон и има ли по-сериозна конкуренция на Лудогорец?

- Мисля, че до момента първенството показва, че има малко по-голяма конкуренция. Понеже първите отбори загубиха точки, всъщност първата тройка загуби точки, и се получи няколко отбора – 4-5, да са подредени в разлика помежду си в рамките на 3-4 точки. Това показва някаква конкуренция.

- Какво е мнението Ви за сблъсъка между Лудогорец и ЦСКА и надиграха ли чисто футболно „червените“ шампионите, въпреки че разградчани победиха на „Хювефарма Арена“?

-  В цял свят футболът се играе на голове. Който вкара повече, печели съответно и трите точки. А те са най-важни в подобни мачове.

- Възможно ли е през тази година някой отбор да сложи край на хегемонията на тима от Разград?

- Смятам, че Лудогорец не може да бъде спрян и тази година. Конкуренцията е малко по-голяма, както вече казах. По-близко седят до Лудогорец, защото Лудогорец сам си загуби тези точки, които им липсват.

Това създава напрежение и дава повод на много хора да си мислят, че може да ги стигнат.

- Все пак кой се очертава като най-сериозния им конкурент за титлата?

- Левски се движи много добре и още повече оформя стила си, но трябва освен всичко, което прави Мъри Стоилов, и самите играчи да имат самочувствието и да могат да играят под напрежение. Да свикнат да го правят.

- От думите Ви разбирам, че Левски ще бъде в тази роля…

- Да. Мисля, че ще бъде Левски. ЦСКА имат добър точков актив, но показват доста колебания в игрите. В крайна сметка обаче печелят точките.

- За финал – има ли шансове България да се класира на Евро 2024, след като вече се изтегли жребия за квалификациите?

- Мечтите умират последни. Поради тази причина нека търпеливо да изчакаме мачовете. Нека да се влезе в квалификационния цикъл и да се проведат двубоите. Винаги съм казвал, че трябва да имаме голямо търпение към националния отбор, защото има реалности, които ние трябва да ги знаем.