20-годишният защитник Християн Петров е откритието на ЦСКА през есента. Такава оценка даде една от легендите на ЦСКА Аспарух Никодимов.

През миналия сезон Петров бе на терена само в 4 шампионатни мача, но през този Саша Илич го наложи и младокът записа 15 двубоя в първенството, всичките като титуляр. Християн стигна и до националния отбор.

„Момчето получи възможност и захапа мястото си. Един треньор трябва да повярва на играча и да му удари едно рамо. Точно това направи Саша Илич. Християн разбра, че му имат доверие, и се отблагодари с добри игри. Така се прави и колектив".

"Илич е бил добър играч и знае как стават работите. Действа по собствен начин и засега му се получава. С един куршум удари два заека – извади добър млад футболист, при това българин, а отделно показа и на останалите, че ако се докажат, ще играят. Той добре познава възможностите им, подсказва им някои ходове – как да се придвижват, как да застават. Петров го демонстрира в двубоите".

"Ако трябва да отличим и някой друг – пак бих се насочил към защитата. И не толкова към Матей, а към Амос Юга. Той пасна в тази зона. По-добре се справя като бранител, отколкото като халф".

"Здравеняк е, стабилен е и във въздуха, и в единоборствата. Но за мен представянето му не е изненада, защото за защитник има добра техника. Вратарят Густаво Бусато също бе на ниво – опитен е, имаше отлични намеси във важни моменти“, заяви Никодимов пред „Тема Спорт“.

„Сега вече се задава зимната подготовка. Тя ще е много важна, защото сега имаше пауза, следват мачове за купата, после повече от месец почивка, а след това идва време за лагерите. Подготовката е ключов фактор, за да си на ниво напролет“, допълни Паро.