Треньорът на Гигант Георги Мечечиев ще разчита на 19 играчи за двубоя с ЦСКА. Той разкри, че всеки един от тези футболисти работи, като играта за повечето от тях е страст и хоби. Някои от момчетата обаче имат потенциал за развитие.

Шестима са в Glovo, компания за разнасяне на храна и други стоки с коли, моторетки и колелета. Един работи в завод КЦМ (Комбинат за цветни метали) до Пловдив. Васил Василев е в магазин, който продава материали за бани.

„Няма футболист, който да не работи. А играта – тя е страст и хоби“, споделя Мечечиев, цитиран от "Тема:Спорт".

В тима личи името на сина на бившия играч на ЦСКА Здравко Лазаров – Иван, който действа като нападател. Има и състезател, свързан с Левски – Сонер Полат, който е юноша на сините, а после минава и през школата на Лудогорец.

Бащата на волейболния Хебър Тодор Алексиев – Николай, е директор на Гигант Съединение. Той помага организационно, както и при намирането на финансиране за клуба. Водеща роля има и Добри Козарев, който по документи е президент на Гигант. Тимът е подпомаган главно от букмейкърската компания efbet, чието лого е на екипите и около стадиона.

Преди време за издръжката е съдействал местният бизнесмен Иван Дараджански, който обаче напуснал и през голяма част от миналия сезон Гигант дори бил и без старши треньор. Георги Мечечиев поема Гигант през тази година.

Преди да достигне до двубоя с ЦСКА, тимът от Съединение елиминира 5 съперника – Атлетик Куклен (3:1), Асеновец Асеновград (4:0), Сокол Марково (2:0), Родопа Смолян (4:1 след дузпи) и втородивизионния Добруджа (2:1). В Югоизточната Трета лига до момента Гигант записа още 18 двубоя (11 победи, 5 равенства, 2 загуби, трето място). Отборът регистрира и 2 срещи за Купата на АФЛ (Атлетик Куклен 6:0 и Сокол Марково 4:2). Общо 25 мача, които бяха изиграни в цикъл сряда-събота.