Треньорът на ЦСКА Саша Илич трудно намери думи, с които да изрази мъката си от трагичната смърт на Миодраг Йешич. Бившият треньор на „червените“, извел „армейците“ до юбилейната 30-та шампионска титла през 2005 г., си отиде от този свят на 64 години.

Илич е работил с него в Партизан през сезон 1999/2000.

„Потресен съм, голяма трагедия! Беше добър треньор, но преди всички добър човек. Научих много от него“, каза Саша Илич пред Republika.rs, цитиран от „Тема Спорт“.

Треньорът на ЦСКА и легенда на Партизан говори и пред Telegraf.rs. „Дори не знам какво да кажа в този момент, освен че смъртта на Йеша е голяма трагедия. Непоправима загуба за Партизан и за сръбския футбол. Йешич е легенда, защото навремето защитаваше цветовете на националния отбор на велика Югославия. Тогава не беше никак лесно да влезеш в отбора заради огромната конкуренция“, коментира Илич.

„Той беше изключителен човек, честен и искрен. За съжаление приживе самият той преживя много страдания. Дъщеря му беше убита и дори не мога да си представя как се е борил с това, но съдбата го отведе по същия път, не го пощади…“, продължи треньорът на ЦСКА.

„Наскоро се чухме, разбрахме се да се видим. Сега всички сме тъжни. Един страхотен човек, легенда на Партизан, си отиде твърде рано“, добави тъгуващият Саша Илич.