Собственикът на Левски Наско Сираков говори пред "Нова" за всичко най-интересно около клуба.

"Сто процента е сигурно, че на "Георги Аспарухов" прекарвам повече време отколкото у дома. Баща ми е първият ни световен шампион във всички спортове. Винаги съм казвал, че съм най-слабият спортист във фамилията. От малък знаех, че ще стана спортист".

"Баща ми правеше неистови усилия да се занимавам с борба. Дядо ми ме запали по футбола. Водеше ме на всички мачове на Берое, когато гостувах в Стара Загора. В моето детство нямаше с какво друго да се занимаваш освен футбол и игра на фунийки. Баща ми е дълги години служител на ЦСКА, но беше категоричен и двамата му синове ще се състезават за Левски", започна Сираков.

"Не си спомням първия ми гол за Левски. Много са, макар че можеше и да са много повече. Като цифра звучи добре, гъделичка ми самочувствието. Постигнато е с много труд и огромна амбиция да успея. Всеки един от тези 209 гола ми е много скъп, защото са за любимия ми клуб. Имам много запомнящи се голове срещу ЦСКА".

"В момента Левски е мисия, иначе винаги е било огромна любов. Имам чувството, че съм си оставил кожата и кръвта по терена. Аз съм изключително щастлив и горд левскар за това, което съм направил за клуба. На мен Левски ми е дал всичко, винаги съм го казвал", добави още той.

"За Левски винаги си заслужава. Не съм си мислил, че като дойда тук ще стъпвам по цветя и рози. За мен това връщане беше мисия. Всички виждахме в какво състояние е клубът. Нямаше светлинка. Вдигнах цигарите, но всяка безсънна нощ и изпушена цигара си заслужаваше".

"Не можем да кажем, че със сигурност Левски ще има нов собственик. Ако това нещо се случи, то ще се случи прозрачно, на пресконференция с потенциалния собственик. Докато няма такава пресконференция, няма нищо официално. Аз не крия, че се водят сериозни преговори. Към момента аз съм собственик на акциите и все още не е изгряло слънцето на нашата улица".

"Отпадането за Купата няма да се отрази. Когато знаеш накъде си тръгнал, няколко мача не могат да те отклонят от пътя. Купата никога не е била приоритет за Левски, тя винаги е била десерт. Ще гледаме да се подсилим на определени постове с определени футболисти. От лятото се работи по този план. Очаквам по-силен и по-постоянен Левски през пролетта".

"Късата скамейка и контузиите на ключови играчи не ни позволиха да постигнем по-добри резултати. Няма мач, в който да не съм бил горд с отбора и треньорското ръководство. Няма момент, в който да съм бил несъгласен с треньорското ръководство. От лятото Левски ще се бори с всички сили да стане шампион", завърши Наско Сираков.